JC – juni 2019

Lægge ind eller sende hjem?

Clinical Benefit of Hospitalization for Older Adults With Unexplained Syncope: A Propensity-Matched Analysis

Probst, Marc A. et al. Annals of Emergency Medicine, online 9/5 2019

Link til pubmed her (artiklen er ikke open access)

 

Ældre mennesker med synkope (eller formodet synkope) er en hyppig patientkategori i landets akutmodtagelser. En kendt standardbehandling af “uforklarede synkoper” er indlæggelse med telemetri i et døgn. Artiklen kigger på hvordan det går de patienter der er indlagt vs. de patienter der udskrives uden indlæggelse.

Vi har tidligere dækket flere områder af emnet synkope, og en tidligere JC har beskæftiget sig med emnet. Vi synes imidlertidig at emnet er så interessant (og så omfattende), at vi ikke går af vejen for mere viden på området.

Afholder du JC i din egen afdeling, er det en artikel, der både byder på et meget relevant og kliniknært indhold. Hvis du gerne vil diskuterer forskellige forskningstekniske detaljer, er det også en oplagt mulighed for at snakke om propensity score og værdien af randomisering og risikoen for confaunders.

FOAMed verdenen har allerede taget artiklen til sig, og selvom vi prøver at være med helt fremme, kan du allerede nu finde utallige gennemgange af artiklen, der måske kan inspirere dig yderligere, efter du har læst den.

 

Artiklen vil blive gennemgået ved en “live” journal club d. 11 juni kl 18.30, afholdt af læger fra DKAKUT og akutafdelingen på Hospitalsenheden Vest.

 

På DKAKUT ønsker vi at alle akutinteresserede læger skal have adgang til en relevant journal club. Vi vil derfor ca 10 om året lægge forslag til litteratur ud. De forslåede artikler vil altid blive gennemgået ved en “live” journal club med udgangspunkt i akutafdelingen Hospitalsenheden Vest, hvor alle læger med interesse for akutmedicin er velkomne. Man er selvfølgelig også altid velkommen til at lade sig inspirerer og tage artiklen med til sin egen lokale journal club.

Default image
Anders Jørgensen
Articles: 19

Leave a Reply