Journal club maj 2019

This might hurt at bit…

Maj måneds journal club omhandler smertebehandling i akutmodtagelsen. Smerter er allestedsnærværende i akutafdelingen, og man bør som læge generelt kunne håndtere patientens smerte tilstrækkeligt og tidskritisk. Der er tale om følgende publikation:

Analgesia in the emergency department: a GRADE-based evaluation of research evidence and recommendations for practice

Lipp et al. Critical Care 2013, 17:212

Link til artiklen findes HER (open access)

Der er denne gang ikke tale om en helt ny artikel. Denne måneds læsning er skrevet tilbage i 2013 og er noget så eksotisk som et forsøg på at lave en behandlingsretningslinie for smertebehandling i akutafdelingerne.

Da vi på DKAKUT mener, at en journal club ud over at tilvejebringe ny viden også skal træne os i at læse forskellige former for evidensbaseret litteratur, har vi taget noget lidt anderledes med denne gang.

Udover en interessant tilgang til opstart af smertebehandling, vil artiklen give dig chance for at kigge på GRADE konceptet som et værktøj til at opstille en klinisk retningslinje.

Som altid bliver vores journal club afholdt “live” igennem akutafdelingen i Herning. Denne gang er det den 7/5. Alle interesserede kan tage kontakt til redaktionen på DKAKUT, for nærmere info om deltagelse.

 

På DKAKUT ønsker vi at alle akutinteresserede læger skal have adgang til en relevant journal club. Vi vil derfor ca 10 om året lægge forslag til litteratur ud. De forslåede artikler vil altid blive gennemgået ved en “live” journal club med udgangspunkt i akutafdelingen Herning, hvor alle læger med interesse for akutmedicin er velkomne, men man er selvfølgelig også altid velkommen til at lade sig inspirerer og tage artiklen med til sin egen lokale journal club.

Default image
Anders Jørgensen
Articles: 19

Leave a Reply